Getoogde glaspanelen in Antonius van Paduakerk te Nijmegen

Recentelijk verkreeg Saint Gobain Glass Solutions de opdracht om in de entree van de kerk de met hout beklede spitsbogencontructie te voorzien van glaspanelen en glazen deuren. Het inmeten hiervoor was een hele uitdaging. De togen zijn geen van allen precies hetzelfde, en om hiervoor mallen te maken zou een kostbare methode zijn. De contactloze laserscan techniek bracht uitkomst. Ruim binnen een uur had de scanner alle benodigde geometrie verzameld.  Hiermee kon een 3D model van de werkelijke situatie in de ontwerpsoftware van 3DX3 worden binnengehaald. De panelen werden vervolgens stuk voor stuk gemodelleerd en voorzien van sparingen voor scharnieren en ophangpunten. 3DX3 leverde vervolgens het tekeningpakket met de productietekeningen maar ook de montagetekeningen. Het montagewerk wordt uitgevoerd door Ardy Prijs.

Na het inmeten werden tevens een aantal scans van andere delen in de kerk gemaakt.

De bolfoto’s van de scans kunnen middels de hieronder weergegeven interactieve webapplicatie worden bekeken en beoordeeld, waarbij het zelfs mogelijk is om afstanden op te meten en zelf een virtuele wandeling door de kerk te maken (gebruik daarvoor de 3D knop rechtsboven).

De video daaronder is een zogenaamde “fly-through” weergave van de gehele puntenwolk.

Daar weer onder een met behulp van de gescande punten gegenereerd interactief draadmodel van de kerk. Neem gerust een kijkje!

opdrachtgever: Saint Gobain Glass Solutions